×
Tuesday, December 5, 2023

Lituania përgatitet të lehtësojë masat anti COVID-19

May 19, 2021


Lituania ka në plan hapa të tjerë për të hequr gradualisht masat e vendosura për frenimin e pandemisë, me lehtësimin që do të fillojë në ditët e ardhshme, pas një takimi qeveritar të mërkurën.

Duke filluar nga fundjava, dyqanet mund të qëndrojnë të hapura për më shumë kohë dhe restorantet mund t’u shërbejnë klientëve jashtë deri në 22:00, një orë më shumë se aktualisht.

Qeveria gjithashtu po heq kufirin në numrin e pjesëmarrjes në ngjarjet në natyrë në 300, dyfishin e nivelit aktual.

Kufiri është 150 për ngjarjet publike brenda, ku vetëm një e treta e kapacitetit mund të plotësohet.

Ndërkohë, ata që janë tashmë të vaksinuar mund të marrin pjesë në ngjarje më të mëdha dhe të hanë brenda, nëse zotërojnë një pasaportë Covid, një skemë që vendi do ta prezantojë të dielën.

Eunews.alComments are closed.