×
E hënë, 30 Nëntor, 2020
Kulture

Në Tiranë është hapur ekspozita me titull “Kongresi i Manastirit-Rruga drejt bashkimit kombëtar”, që organizohet në kuadër të aktiviteteve për

25 Nëntor, 2020

Kulture

Leonardo DiCaprio i ka kushtuar sërish një status të veçantë lumit Vjosa, njësoj si vitin e kaluar, kur shkroi se

19 Nëntor, 2020

Kulture

ALBERT EINSTEIN Kriza është bekimi më i madh për njerëzit dhe për kombet, sepse kriza sjell progres. Kreativiteti lind nga

14 Nëntor, 2020

Studentët e Universitetit të Teatrit dhe Artit Filmik protestojnë kundër kontrollit të politikës ndaj institucioneve të kulturës. Prej javësh studentët

9 Tetor, 2020

Poetja amerikane, Louise Gluck, fitoi Çmimin Nobel në Letërsi për vitin 2020. Komiteti i Nobelit tha në vendimin e tij

8 Tetor, 2020

Pas një sërë skandalesh që kanë njollosur çmimin më të lakmuar të letrave, Nobeli i Letërsisë do të jepet të

6 Tetor, 2020

Shqipëria shënon sot Ditën Kombëtare të Trashëgimisë Kulturore dhe institucionet me disa aktivitete me rastin e saj synojnë të promovojnë

29 Shtator, 2020

Ministrja e Kulturës, Elva Margariti deklaroi se nënshkrimi i marrëveshjes “EU4Culture” është një përgjigje e menjëhershme dhe me një vizion

29 Shtator, 2020

Presidenti i Rusisë, Vladimir është politikani i radhës që nominohet për Çmimin Nobel për Paqe. Propozimi ka ardhur nga një grup

24 Shtator, 2020

Në një ceremoni solemne Elbasani përkujtoi një ngjarje të rëndësishmë të historisë kombëtare, siç është Kongresi i Elbasanit i mbajtur

10 Shtator, 2020

A keni menduar ndonjëherë se kush kujdeset për të ruajtur pamjen unike të Uashingtonit? Një komision i përbërë nga ekspertë

30 Gusht, 2020

Nuk është se Stambollit i mungojnë xhamitë, përkundrazi. Tek rikthimi i Hagia Sofisë nga muze në xhami bëhet fjalë për

12 Gusht, 2020

Shqipëria është përfituese e 7 projekteve europiane në kuadër të thirrjes “Bashkëpunimi Kulturor në Ballkanin Perëndimor 2020”. Ministrja e  Kulturës,

7 Gusht, 2020

Fondacioni Nobel, i cili administron ndarjen e çmimeve prestigjioze Nobel, thotë se për shkak të pandemisë koronavirusit, ka anuluar ceremoninë

22 Korrik, 2020

Nga Helen Rappaport Natën midis 16-17 korrikut  të vitit 1918, në bodrumin plot lagështi të një shtëpie në Ekaterinburg në

19 Korrik, 2020