×
Thursday, October 6, 2022
Editorial

Nga George Friedman Italia zgjodhi të parën një parti të ekstremit të djathtë në zgjedhjet parlamentare të mbajtura gjatë fundjavës së kaluar. Rezultati tregon se

October 2, 2022

Editorial

Pas luftimeve intensive, forcat ukrainase fituan dje kontrollin e qytetit të Lyman. Gjatë javëve të fundit, Rusia ka përjetuar një

October 2, 2022

Editorial

Kancelari britanik i Thesarit, Kwasi Kwarteng ka mbrojtur minibuxhetin e paraqitur duke thënë se qeveria nuk kishte zgjidhje tjetër, përveçse

October 1, 2022

Nga Julia Khrebtan-Hörhager & Evgeniya Pyatovskaya Në vjeshtën e vitit 1922, Benito Mussolini, themeluesi ambicioz dhe karizmatik i Partisë Fashiste, u bë kryeministri

September 21, 2022

Në fillim të këtij muaji, Alessio Di Giulio, një këshilltar i partisë populiste të së djathtës ekstreme LEGA në Firence,

September 20, 2022

Edhe nëse emri i tij nuk është i njohur për shumicën, duhet t’i pranojmë një kontribut të rëndësishëm Sylvain Timsit.

September 19, 2022

Nuk është fjala për “Dimrin e vetmisë së madhe”, romanin e shkrimtarit tonë të madh Ismail Kadare dhe as mund

September 19, 2022

Nga Fatih Birol “Financial Times” Ndërsa kriza globale e energjisë po vazhdon të dëmtojë familjet, bizneset dhe ekonomitë në mbarë botën, është e rëndësishme të ndajmë faktet nga

September 18, 2022

Nga Pier Haski Sondazhet e kishin paralajmëruar. E megjithatë rezultati është sërish tronditës:Demokratët e Suedisë (jo dhe aq të denjë

September 18, 2022

Nga Kersten Knipp DW Takimi i Organizatës së Shangait për Bashkëpunimin, SCO në Samarkand tregon sidomos një gjë: anëtarët e

September 18, 2022

“Rusia ka financuar parti politike në dhjetra vende; mes tyre përmenden 500 mijë dollarë që i janë dhënë Partisë Demokratike

September 18, 2022

Nga Gideon Rachman “Financial Times” Donald Trump premtoi ta bënte sërish të madhe Amerikën. Slogani i preferuar i Xi Jinping shpall “ripërtëritjen e madhe” të

September 17, 2022

Nga Jim Snabe Nga antikiteti i lashtë ka mbërritur deri në ditët tona një histori shumë domethënëse, të cilën e

September 17, 2022

Një front i ri lufte po krijohet i cili mund të tjetërsojë dinamikat gjeopolitike në rajon, ndërkohë që lufta në

September 16, 2022

Ndërsa ky rast nuk lidhet drejtpërdrejt me luftën në Ukrainë, dhe Rusia tradicionalisht ka pasur marrëdhënie të mira me të

September 16, 2022