×
Thursday, June 13, 2024

Kryeministri hollandez ende me qëndrim jo-pozitiv

December 10, 2019


Prej vitesh Hollanda cilësohet një vend europskeptik dhe shumë pak i prirur për të pranuar anëtarësime të reja të mundshme në BE. Në një intervistë për Pobjeda, një gazetë nga Podgorica,ka qenë vetë ryeministri hollandez, Mark Rutte që ka sqaruar qëndrimin e vendit të tij në lidhje me zgjerimin.

Rutte deklaron që vendi i tij nuk është kundër zgjerimit per se, por është e nevojshme që të ndiqen rregullat dhe se çdo gjë duhet të jetë strike dhe e drejtë, citohet të ketë thënë ai.

Për sa i përket vendeve të Ballkanit Perëndimor, Rutte shprehet se Shqipëria nuk është akoma gati për të hapur bisedimet për anëtarësim në këtë moment ndërsa Maqedonia e Veriut është më afër këtij objektivi sipas tij.

Pyetjes për afatin 2025 që është përcaktuar si një datë e mundshme për integrimin e e vendeve të Ballkanit Perëndimor si Mali i Zi dhe Sebia që kanë përparuar me kapitujt dhe ndodhen në një fazë të avancuar të procesit të integrimit, Rute përgjigjet:

“…nuk ia kam idenë. Dhe ky nuk është një qëllim. Ne nuk kemi asgjë kundër zgjerimit të BE-së, por duhet të sigurohemi që të ndjekim rregullat dhe se gjithçka duhet të jetë e rreptë dhe e drejtë. Ky është gjithmonë pozicioni ynë

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments