×
Thursday, July 7, 2022

Rusisë i hiqet e drejta për të organizuar Kampionatin Botëror të Hokejit në Akull

April 27, 2022

Federata Ndërkombëtare e Hokejit në Akull (IIHF) njoftoi të martën se do të zhvendosë Kampionatin Botëror 2023 nga Rusia, së cilës më parë i ishte dhënë e drejta e pritjes.

Turneu ishte planifikuar të zhvillohej në Shën Petersburg në maj 2023. Sipas IIHF-së, muajin e ardhshëm do të përcaktohet një vend pritës alternativ.

Vendimi për zhvendosjen e ngjarjes u mor kryesisht për shkak të shqetësimit për sigurinë dhe mirëqenien e të gjithë lojtarëve pjesëmarrës, zyrtarëve, mediave dhe tifozëve,” tha IIHF në një deklaratë.

Siç ishte rasti me vendimin e mëparshëm të Këshillit për të tërhequr Kampionatin Botëror të Juniorëve IIHF 2023 që do të mbahej në Omsk dhe Novosibirsk, Rusi, Këshilli shprehu shqetësime të rëndësishme për lirinë e sigurt të lëvizjes së lojtarëve dhe zyrtarëve për, nga dhe brenda Rusia.”

Në shkurt, IIHF lëvizi për të ndaluar ekipet kombëtare dhe të nivelit klubesh ruse dhe bjelloruse nga garat e IIHF dhe gjithashtu i hoqi Rusisë të drejtën e saj pritës për Kampionatin Botëror të Juniorëve në 2023.

Comments are closed.