×
Friday, August 12, 2022

COVID-19 tkurr ekonominë e Kinës

April 17, 2020

Ekonomia e Kinës u tkurr në tremujorin e parë të këtij viti – për herë të parë në disa dekada – pasi koronavirusi ka detyruar biznese dhe fabrika të mbyllen.

Sipas të dhënave të publikuara të premten, ekonomia e dytë më e madhe në botë u tkurr për 6.8 për qind.

Qëkur Kina ka nisur t’i regjistrojë shifrat tremujore më 1992, kjo është hera e parë që ekonomia e saj bie në çerekun e parë të vitit.

“Tkurrja e bruto prodhimit të brendshëm në periudhën janar-mars do të përkthehet në humbje të përhershme të të ardhurave, në falimentime të kompanive të vogla dhe humbje të vendeve të punës”, tha Yue Su nga Njësia e Inteligjencës Ekonomike në Kinë.

Vitin e kaluar, Kina ka pasur një rritje të shëndetshme ekonomike prej 6.4% në tremujorin e parë – periudhë kjo kur ka qenë e përfshirë në luftë tregtare me Shtetet e Bashkuara.

Kina ka regjistruar rastet e para me koronavirus në fund të vitit të kaluar dhe, për të frenuar përhapjen e sëmundjes, ka izoluar disa qytete me dhjetëra miliona banorë.

Eunewsw.al

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments