×
Wednesday, November 29, 2023

Vazhdimësia në pozicionin bullgar ndaj Maqedonisë së Veriut

May 12, 2021


Pozicioni kornizë i Bullgarisë për Maqedoninë e Veriut është miratuar me konsensus nga të gjitha forcat politike në parlament.

Ne nuk kemi autoritetin për të ndryshuar këtë pozicion. Kabineti i përkohshëm dhe Ministria e Punëve të Jashtme do të bëjnë atë që varet nga ata për të vazhduar dialogun, tha Svetlan Stoev, ministri i Jashtëm i përkohshëm i Bullgarisë .

“Nga tani e tutje, gjithçka është në duart e zyrtarëve të Maqedonisë së Veriut. Ata e dinë se cili është pozicioni Bullgar dhe nuk duhet të spekulojnë se do të ketë ndonjë ndryshim në 2-3 muajt e ardhshëm, për sa kohë që kjo qeveri e përkohshme zgjat,” shtoi Stoev. Në një ceremoni në ministri ai pranoi pozicionin nga Ekaterina Zaharieva.

Eunews.alComments are closed.