×
E mërkurë, 25 Nëntor, 2020

Pendarovski: Nuk ka nevojë për gjendje të re të jashtëzakonshme

12 Qershor, 2020

Presidenti i Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski  është i mendimit se nuk ka nevojë të shpallë gjendje të re e jashtëzakonshme në vend.

Në një fjalim drejtuar opinionit publik vendas, ai tha se ”ekziston një rregullator ligjor në rast se ka nevojë të zbatohen masat, siç janë kufizimet apo vendosja e masave të tjera relevante”.

Presidenti Pendarovski deri më tani ka shpallur katër herë gjendje të jashtëzakonshme, dy nga 30 ditë dhe dy nga 15 ditë.

Gjendja e fundit e jashtëzakonshme u shpall më 30 maj dhe skadon nesër, më 13 qershor.

Dy vendimet e para për gjendje të jashtëzakonshme u kontestuan para Gjykatës Kushtetuese, por ajo vendosi se ”nuk ka bazë për ngritje të procedurës për vlerësim të kushtetutshmërisë dhe ligjshmërisë së tyre”. 

Eunews.al

Komente

avatar
  Ndiqe  
Me lajmëro për