×
Thursday, July 25, 2024

Papunësia në zonën euro mbetet e qendrueshme

March 4, 2021


 Papunësia në zonën euro ka mbetur e pandryshuar në janar, në raport me dhjetorit, duke prekur 8,1% të popullsisë aktive, duke shënuar një rënie tek të rinjtë, gjithmonë e më të prekir nga pasojat e pandemisë, theksoi sot zyra europiane e statistikave.

“Mes grupmoshave nën 25 vjeç, niveli i papunësisë ka arritur në 17,1%, në rënie me 0,1 pikë në raport me dhjetorin (shifër e rishikuar)”, theksoi Eurostat.

Në janar 2020 papunësia u regjistrua me 7,4% për gjithë popullsinë e zonës euro dhe 15,6% tek të rinjtë.

Eunews.al

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments