×
Tuesday, March 28, 2023

Mali i Zi shpall “non grata” ambasadorin serb dhe kërkon largimin e tij nga Podgorica

November 28, 2020Ambasadori serb në Malin e Zi Vladimir Bozovic është shpallur  person “non grata”, ndërsa autoritetet vendase kanë kërkuar largimin e tij nga Podgorica.

Ministria e Punëve të Jashtme malazeze njoftoi se në përputhje me nenet 9 dhe 41 të Konventës së Vjenës mbi privilegjet dhe imunitetet diplomatike, e kanë shpallur Bozovicin person “non grata”, duke konfirmuar se kanë kërkuar që ai të largohet nga Mali i Zi.

“Pas një ndërhyrje të gjatë dhe të vazhdueshme në punët e brendshme të Malit të Zi, sjelljeve dhe deklaratave të papajtueshme me standardet e zakonshme dhe të pranueshme të zyrës diplomatike, pas disa paralajmërimeve verbale dhe të shkruara për papranueshmërinë e një sjelljeje të tillë”, thuhet ne reagimin e Ministrisë duke shtuar se ai ka nënçmuar shtetin që i dha mikpritjen diplomatike.

Sipas MPJ-së malazeze ai po ashtu ka poshtëruar organin më të lartë legjislativ, Parlamentin e Malit të Zi.

“Ministria e Punëve të Jashtme të Malit të Zi e informoi Ministrinë e Punëve të Jashtme të Serbisë për këtë në mënyrën e zakonshme, me një shënim, dhe shënimi do t’i dorëzohet Ambasadorit Bozhoviç”,  thuhet në njoftim.

Eunews.al

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments