×
Thursday, December 7, 2023

Maas: ”Nord Stream 2” nuk duhet të pengojë marrëdhëniet gjermano-polake

July 1, 2021


Gazsjellësi i diskutueshëm ”Nord Stream 2” që lidh drejtpërdrejt Gjermaninë me Rusinë duke anashkaluar Poloninë nuk duhet të pengojë marrëdhëniet gjermano-polake, deklaroi ministri i Jashtëm gjerman, Heiko Maas.

“Nëse merrni parasysh marrëdhëniet e ngushta dypalëshe midis Gjermanisë dhe Polonisë, nuk do të ishte e drejtë të zvogëlojmë bashkëpunimin tonë brenda Bashkimit Europian dhe NATO ekskluzivisht për ‘Nord Stream 2”, theksoi Maas.

”Bërja e kësaj do të nënkuptojë injorimin e marrëdhënieve të ngushta dhe të larmishme midis dy vendeve”, tha ai.

Maas ka planifikuar të takohet me homologun e tij polak, Zbigniew Rau, në Varshavë.

Ai paralajmëroi se një deficit sigurie po krijohet në krahun lindor të NATO-s me përfundimin e afërt të gazsjellësit, që ka marrë edhe kritika të forta nga Ukraina dhe SHBA, si dhe Polonia, megjithëse SHBA kohët e fundit kanë moderuar kritikat e saj.

Eunews.alComments are closed.