×
Sunday, May 19, 2024

Këshilli Europian miraton konkluzionet mbi politikën e zgjerimit të BE-së

March 25, 2020


Këshilli Europian miratoi sot konkluzionet mbi politikën e zgjerimit të BE-së dhe procesin e stabilizimit dhe asociimit BE-Ballkan Perëndimor, në lidhje me Shqipërinë dhe Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Në përputhje me raportin e saj të përditësuar, Komisioni konsideron se në lidhje me çështjet e listuara nga Këshilli për Shqipërinë si të nevojshme për miratimin e kornizës së negociatave dhe para konferencës së parë ndërqeveritare, Shqipëria tashmë ka arritur një përparim të rëndësishëm duke shtuar përpjekjet e saj dhe duke ofruar rezultate të dukshme të mëtejshme dhe të qëndrueshme në këto fusha kryesore.

Komisioni do të vazhdojë të monitorojë progresin dhe të regjistrojë arritjet në të gjitha këto fusha dhe do t’u kthehet atyre në raportet vendore vjetore për Shqipërinë.

Eunews.al

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments