×
Saturday, February 4, 2023

Rusia zvogëlon vëllimin e gazit përmes Ukrainës në Europë

January 20, 2023


Rusia po transporton gjithnjë e më pak gaz nëpër Evropë përmes tubacioneve përmes Ukrainës, sipas një raporti.

‘’Një vëllim ditor prej 25.1 milionë metra kub ende pompohet nëpër vend, 28% më pak se ditët e mëparshme’’, deklaroi kompania ruse e energjisë Gazprom, njoftoi agjencia shtetërore e lajmeve TASS.

Tubacionet përmes Ukrainës janë rrugët e fundit të mbetura të transportit direkt për tubacionin drejt Evropës, pasi nuk rrjedh gaz përmes tubacioneve Nord Stream 1 dhe 2 të Detit Baltik.

Në fund të shtatorit të vitit të kaluar, tre nga katër tubacionet u dëmtuan rëndë nga shpërthimet, shkaku i të cilëve ende nuk është sqaruar.

Ndërsa Moska kishte ndërprerë furnizimet përmes Nord Stream 1, Nord Stream 2 nuk u bë kurrë funksionale.Comments are closed.