×
Thursday, July 25, 2024

Rama inspekton punimet në impiantin ultramodern të përpunimit të mbetjeve në Fier

April 14, 2021


Kryeministri Edi Rama ka parë nga afër punimet që po kryhen për ndërtimin e Impiantit ultramodern të përpunimit të mbetjeve në qarkun e Fierit, i cili thuajse është gati.

Si në të gjithë vendin edhe në qarkun e Fierit, menaxhimi i mbetjeve konsiston kryesisht në grumbullimin, transportin dhe depozitimin në fushën e mbetjeve të secilës bashki, ose vendepozitime të tjerë të improvizuar, të papërshtatshëm dhe jashtë kritereve mjedisore dhe higjieno-sanitare, shpesh pranë trupave ujorë.

Duke qënë se Bashkia Fier është faktori kryesor në zonën strategjike për menaxhimin rajonal në qarkun e Fierit, ajo tashmë ka zgjidhur menaxhimin sa më efiçient të proçesit të ndërtimit të impiantit të trajtimit të integruar të mbetjeve, si edhe të zgjidhë problemin e pikave ilegale të grumbullimit dhe ndotjen e mjedisit.

Eunews.al

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments