×
Tuesday, October 3, 2023

BE përgatitet të formojë autoritetin kundër pastrimit të parave

May 7, 2020Komisioni i Bashkimit Evropian ka propozuar formimin e një autoriteti të ri për të luftuar pastrimin e parave dhe financimin e terrorizmit.

Zv.kryetari i Komisionit të BE-së, Valdis Dombrovskis, zhvilloi në Bruksel një konferencë për shtyp lidhur me luftën kundër krimit financiar.

Synojmë t‘i japim fund parasë së pistë që infiltrohet në sistemin financiar tha Dombrovskis. “Me një plan veprimi gjithëpërfshirës do të forcojmë edhe më shumë mbrojtjen tonë kundër pastrimit të parasë së pistë dhe luftën kundër financimit të terrorizmit”, u shpreh ai.

Ndër të tjera Dombrovskis, deklaroi se “Mund të formojmë një institucion të ri të BE-së në luftën kundër pastrimit të parave”.

Pasi ka tërhequr vëmendjen që autorizimi i Autoritetit Bankar Evropian (EBA) në fushën e luftës kundër parasë së pistë është gjithashtu një mundësi, Dombrovskis theksoi se nuk duhet të tregohen të dobët në zbatimin e rregullave financiare brenda unionit.

Po ashtu Dombrovskis, bëri të ditur se kanë parashikuar që të vendosin në zbatim brenda 12 muajve planet për luftën kundër pastrimit të parasë dhe financimin e terrorizmit. 

Eunews.al

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments