×
Tuesday, December 5, 2023

Ky është shteti i parë europian që nuk pranon asnjë të pavaksinuar

July 10, 2021


Malta është shteti i parë europian që do të mbyllë kufijtë për këdo të pavaksinuar, Rregullat e reja i ka bërë të ditura ministri i Shëndetësisë, Chris Fearne.

Që nga 14 korriku në Maltë nuk do të hyjë asnjë europian dhe britanik që nuk disponon certifikatën e vaksinimit. Kurse amerikanët dhe shtetasit e tjerë jashtë BE-së nuk do të lejohen të hyjnë në Maltë, gjithsesi.Vendimi është marrë për shkak të rritjes së rasteve me Covid.

Megjithatë ky vend ka ecur shumë përpara me procesin e vaksinimit duke vaksinuar 79% të popullsisë së rritur.

Eunews.alComments are closed.