×
Thursday, June 13, 2024

Balla nga Kuvendi: Lufta për liri është e ndershme. Rroftë Lufta Çlirimtare e Popullit të Kosovës

November 16, 2020


Kryetari i Grupit Parlaemntar të Partisë Socialiste, Taulant Balla deklaroi nga foltorja e Kuvendit të Shqipërisë se është në detyrimin moral të Kuvendit të Shqipërisë të qartësojë disa çështje që lidhen me Shqipërinë.

Sipas Ballës, mazhoranca e vitit 2011 në këtë vend, e cila ka votuar pro një rezolute për investigimet e pretendimeve për trajtim çnjerzor dhe trafik të paligjshëm organesh njerëzore në Kosovë. Proces i nisur me mocionin e një rezolute e vitit 2008, paraqitur nga një anëtar i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës Kostandin Kosaçev, përfaqësues i Federatës Ruse, Grupi Europian Demokrat.

Gjithashtu Balla në fjalën e tij theksoi se Lufta për liri nuk është kurrë krim luftë, lufta për liri është e pastër, ka moral dhe është e ndershme. Rroftë lufta Çlirimtare e Popullit të Kosovës.

“Ne kemi detyrimin moral si Kuvend i Shqipërisë të qartësojmë disa çështje që lidhen me Shqipërinë. Kemi pasur mazhorancën e vitit 2011 në këtë vend, e cila ka votuar pro një rezolute për investigimet e pretendimeve për trajtim çnjerzor dhe trafik të paligjshëm organesh njerëzore në Kosovë. Proces i nisur me mocionin e një rezolute e vitit 2008, paraqitur nga një anëtar i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës Konstantin Kosachev, përfaqësues i Federatës Ruse, Grupi Europian Demokrat.

Pra procesi që çoi deri në miratimin e rezolutës të propozuar nga z. Dick Marty ka filluar prej vitit 2008 nga një deputet i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Europës, përfaqësues i Federatës Ruse. Dhe në atë rezolutë të miratuar me datë 25 janar të vitit 2011, janë vënë çështje që lidhen me territorin e Republikës së Shqipërisë: Në Mat, në Has dhe në Kukës. Për sa i përket këtyre çështjeve në Republikën e Shqipërisë janë zhvilluar hetime nga institucionet e drejtësisë shqiptare, tërisht sovrane dhe legjitime, të cilat kanë arritur në përfundimin që në Shqipëri, as tek shtëpia e verdhë, as në Has e as në Kukës nuk ka pasur krime. Nuk ka pasur krime kundër njerëzimit dhe nuk ka pasur krime lufte.

Për të gjitha këto çështje unë nuk do të mbështesja thjesht dhe vetëm rezoluta deklarative.

Ne si Kuvend duhet të vlerësojmë mundësinë e ngritjes së një Komisioni të Posaçëm i cili ti marrë bashkë të gjitha këto fakte dhe vetëm më pas, pasi të ketë definuar dhe përcaktuar një raport mund të shkojmë dhe tek një rezolutë që padyshim duhet ta denoncojmë përpjekjen për të bërë pis luftën çlirimtare ne Kosovë. Kush nuk e di dhe kush nuk e ka ende të qartë në kokë, duhet ta dijë. Lufta për liri nuk është kurrë krim luftë, lufta për liri është e pastër, ka moral dhe është e

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments