×
Thursday, June 1, 2023

Sondazhi/Qytetarët e BE-së zhgënjehen nga përgjigja e Unionit ndaj virusit

June 28, 2020Zhgënjimi i thellë i publikut në përgjigjen e çoroditur të koronavirusit nga BE dhe trajtimin e pandemisë së qeverive evropiane zbulohet nga sondazhet e lëshuara rishtazi në të gjithë kontinentin. Megjithatë, një shumicë dërrmuese thonë se pandemia ka bindur ata që qeveritë e BE-së duhet të bashkëpunojnë më ngushtë përballë kërcënimeve të jashtme në të ardhmen.

Në Itali, një nga vendet e goditur së pari nga virusi, 63% thanë se BE dështoi qytetarët e saj pasi pandemia u shqye nëpër Evropën Jugore dhe, pyeti se kush ishte aleati i tyre më i dobishëm gjatë ditëve më të errëta të krizës, vetëm 4% e Italianëve cituan BE ndërsa 25% thanë Kinën.

Numrat që e vlerësuan performancën e BE si të dobët (më shumë se gjysma në Francë) janë tejkaluar nga ata që thanë se blloku ishte “i parëndësishëm” pasi numri i shpejtë i vdekjeve la disa komunitete duke luftuar të varrosnin të vdekurit e tyre. Shumicat e mëdha në të gjitha kombet e anketuara mendonin se ose vendi i tyre e kishte përballuar vetëm ose ata thjesht nuk e dinin se kush ishte aleati i tyre më i dobishëm, shkruan “The Guardian”.

Evropianët në nëntë vende që përbëjnë afërsisht dy të tretat e popullsisë së BE u anketuan për Këshillin Evropian për Marrëdhëniet e Jashtme, ndërsa qeveritë e tyre filluan të planifikojnë për zbutjen e bllokimeve. Raporti që rezulton, nga Ivan Krastev dhe Mark Leonard, përshkruan nivelet e zhgënjimit publik si “shqetësuese” ndërsa liderët e BE debatojnë për një plan të rimëkëmbjes që do të përfshijë mbledhjen e triliona eurove në fondet publike.

Eunews.al

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments