×
Tuesday, April 13, 2021

Di Maio: BE të miratojë një “Akt Patriotik” të stilit amerikan

November 3, 2020

Bashkimi Europian duhet të miratojë një “Akt Patriotik” të stilit amerikan për të mbrojtur veten nga terrorizmi, deklaroi ministri i Jashtëm italian, Luigi Di Maio pas sulmeve vdekjeprurëse në Vjenë dhe Nisë.

“Ne duhet të fillojmë të mendojmë për diçka më të madhe që mbulon të gjithë BE-në: një Akt Patriotik i modeluar nga SHBA”, shkroi Di Maio në Facebook.

“Unë do të diskutoj këtë me homologët e mi”, shtoi ai.

”Akti Patriotik” u miratua në SHBA pas sulmeve terroriste të 11 shtatorit 2001.

I kritikuar nga mbrojtësit e të drejtave të njeriut dhe lirive civile, ai i dha qeverisë kompetenca të gjera të mbikëqyrjes dhe monitorimit të të dhënave.  

Eunews.al

Komente

avatar
  Ndiqe  
Me lajmëro për