×
Friday, July 31, 2020

COVID-19, Franca zgjat paketën e ndihmës financiare për punonjësit e papunë të turizmit

July 31, 2020

Qeveria franceze ka njoftuar se do të zgjasë paketën e saj të “papunësisë së pjesshme” për personat që punojnë në sektorin e turizmit.

Paketa mbështet ata që nuk mund të punojnë gjatë pandemisë, ata të regjistruarit që marrin deri në 84 për qind të pagës së tyre pas taksës nga shteti.

Programi do të përfundonte në shtator por tani do të shtrihet deri në dhjetor për punonjësit e turizmit, tha zëvendësministri i Turizmit, Jean-Baptiste Lemoyne. “Profesionistët e turizmit kanë nevojë për mbështetje afatgjatë; për disa do të jetë një vit i humbur”.

Skema u prezantua për herë të parë gjatë mbylljes në mars për të ndihmuar kompanitë të përballen me një rënie të aktivitetit. Sektori francez i turizmit është goditur shumë për shkak të ndalimit të udhëtimeve nga pandemia e koronavirusit.

Franca gjithashtu ka njoftuar paketa shpëtimi për industrinë e makinave dhe atë të aviacionit.

Eunews.al

Komente

avatar
  Ndiqe  
Me lajmëro për