×
Tuesday, March 28, 2023

Itali/ Vaksinat e para anti COVID-19 të disponueshme nga fillimi janarit

December 2, 2020Për stabilizimin e rezultateve të para na duhen javë të tjera sakrificash dhe më pas një trajtim i mirëmbajtjes. Vala është akoma shumë e lartë, kështu që bëni kujdes të mos shkëmbeni rrezen e parë të shpresës me ‘largimin e rrezikut’. Le të mos jemi nën asnjë iluzion, nëse ulim vigjilencën vala e tretë do të jetë shumë afër “, tha Ministri i Shëndetësisë, Roberto Speranza, duke ilustruar në Senat masat e ardhshme dhe udhëzimet e planit të vaksinës të hartuara nga Ministria, nga komisioneri i jashtëzakonshëm për urgjencën , nga Instituti i Lartë i Shëndetit dhe Aifa.

 “Grupi i masave që kemi miratuar ka filluar të japë rezultatet e para inkurajuese, indeksi i vdekshmërisë ka shkuar nga 1.7 në 1.08 në 4 javë, unë kam besim se së shpejti do të bjerë nën 1. Situata është akoma shumë serioze dhe asnjë nënvlerësim nuk mund të pranohet “, shpjegoi ministri.” Masat që kemi vendosur janë duke funksionuar – shtoi ai – qëllimi i qeverisë është që të ulë kurbën pa një bllokim të përgjithshëm“. “Ordinancat janë zgjedhje të frymëzuara nga parimi paraprak që kanë ndihmuar në uljen e infektimit dhe numrin e rasteve të reja. Qeveria ka marrë përgjegjësinë për zgjedhje të vështira, por të domosdoshme. Pa to, presioni mbi spitalet do të bëhej i padurueshëm.” Pastaj ai nënvizoi: “Sistemi i ngjyrave po funksionon. Në këtë moment Rajonet po priren drejt të verdhës, por ne mund të ndërhyjmë menjëherë”, shtoi ai. “

Në Krishtlindje, kufizohet udhëtimi midis bashkive, ndalimi i udhëtimit në 25, 26 dhe 1 Janar”. “ Ne duhet t’u qasemi pushimeve me seriozitetin më të madh nëse nuk duam mbyllje të reja në janar. Për pushimet, kufizimet e parashikuara gjithashtu duhet të forcohen në kuadrin e një koordinimi evropian. Kontakti midis njerëzve duhet të jetë i kufizuar sa më shumë që të jetë e mundur .” Sa i përket shkollave, ministri shpjegoi se” në përputhje me evolucionin e pamjes epidemiologjike, është objektivi i qeverisë të kthejë shkollat ​​e mesme “. “Vaksinat e para në janar, nuk ka të detyrueshme” “Ne nuk duam ta bëjmë vaksinimin të detyrueshëm, qëllimi ynë është të arrijmë imunitetin e tufës sa më shpejt të jetë e mundur, por ne shohim dritën në fund të tunelit” tha ministri duke njoftuar mundësinë që kanë “vaksinat e para në janar”. Blerja e vaksinës është e centralizuar dhe do t’u jepet falas të gjithë italianëve, shpjegoi Ministri Speranza në Senat.

Është e mundshme që do të duhen dy doza për çdo vaksinë, Italia ka vendosur 202 milion doza. Dozat e para mund të fillojnë të jenë në dispozicion nga janari “. Ministri më tej shpjegoi se “nuk janë shtetet individuale ato që merren me kompani farmaceutike por komisioni i BE po negocion për të gjitha shtetet evropiane. Negociatat e filluara janë përqendruar në një grup të kompanive me vaksina me teknologji të ndryshme dhe vaksinat do të shpërndahen. shteteve sipas popullsisë, me më shumë doza në tremujorin e dytë dhe të tretë 2021. Nëse të gjitha proceset e autorizimit do të ishin të suksesshme, Italia mund të llogariste në: 40,38 milion doza Astrazeneca, 26,92 milion Johnsson, 20 milion Sanoifi, 26 milion Biontech, Modena 10.768 milion doza “. Në detaje, Speranza specifikoi se “deri më sot, dy data janë treguar nga EMA: 29 Dhjetor për vaksinën Pfizer dhe 12 Janar për vaksinën Moderna. Nga këto kompani do të kemi 8 milion doza nga Pfizer dhe 1,346 mijë doza nga Moderna. Zemra e fushatës së vaksinimit sipas parashikimeve do të jetë midis pranverës dhe verës së ardhshme “.

Kategoritë që do të vaksinohen me përparësi janë punonjësit shëndetësorë dhe socialë, të moshuarit dhe stafi i  shtëpive të të moshuarve. Të moshuarit do të marrin një mbulim më të madh të vaksinimit dhe për të mbuluar njerëz me faktorë më të mëdhenj rreziku – vazhdoi ministri – me rritja e dozave do të vaksinojë edhe kategori të tjera, të tilla si njerëz në shërbime thelbësore siç janë personeli i shkollës dhe forcat e policisë. Në rast shpërthimesh në zona të vendit, rezervat e vaksinave do të alokohen në zonat në vështirësi “.

 Lidhur me shpërndarjen e vaksinave, Speranza theksoi se “ajo do të zhvillohet me përfshirjen e forcave të armatosura. Për vaksinat që kërkojnë një zinxhir standard të ftohtë do të ketë një vend kombëtar të magazinimit dhe zona territoriale, për vaksinat me zinxhiri i ftohtë i skajshëm këto do të dorëzohen nga kompanitë në 300 pika vaksinimi. Paketimi i vaksinave me shumë doza kërkon një numër shiringash dhe hollues dhe komisioneri special do të sigurojë materialin e nevojshëm “.

Eunews.al

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments