×
Thursday, June 1, 2023

“NATO mund të ndihmojë në frenimin e pandemisë së koronavirusit”

April 2, 2020Ministrat e jashtëm të NATO-s përgatitën aleancën e mbrojtjes për veprime të mëtejshme në pandeminë aktuale të koronavirusit gjatë një konference video duke nënvizuar gatishmërinë e saj për t’iu përgjigjur kërcënimeve.

“NATO u krijua për t’u marrë me krizat, kështu që ne mund të ndihmojmë,” deklaroi udhëheqësi i aleancës Jens Stoltenberg para gazetarëve pas takimit.

Aleanca transatlantike tashmë ka ndihmuar në sigurimin e urgjencës për anëtarët e saj më të prekur, si Italia dhe Spanja, ndërsa forcat e armatosura kombëtare po mbështesin masat e brendshme për të luftuar krizën globale shëndetësore.

Ministrat udhëzuan kryekomandantin e NATO-s, gjeneralin Ted Wolters, që të shpejtojë dhe shtojë ndihmën atje ku është më e nevojshme, për shembull përmes aftësive të transportit ajror për furnizime mjekësore dhe përpjekjeve për të përputhur kërkesat për mbështetje të shteteve.

”Së bashku me agjencinë e kontrollit të trafikut ajror Eurocontrol, gjenerali Wolters gjithashtu do të punojnë për të thjeshtuar procedurat për fluturimet e shpëtimit ushtarak”, tha Stoltenberg.

”Ministrat e mbrojtjes të NATO-s pritet të rivlerësojnë situatën në mes të prillit. Aftësia jonë për të kryer operacionet tona dhe për të siguruar frenim dhe mbrojtje kundër të gjitha kërcënimeve me të cilat përballemi nuk është e kompromentuar”, theksuan ministrat në një deklaratë të përbashkët.

Eunews.al

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments