×
Sunday, September 24, 2023

COVID-19, BE miraton bashkëpunimin mes prodhuesve të ilaçeve

April 8, 2020


Bashkimi Europian pezulloi disa rregulla të konkurrencës për shkak të koronavirusit të ri, dhe lejoi kryerjen e bashkëpunimit të kufizuar për prodhuesit e ilaçeve.

Komisioni i BE-së nëpërmjet një deklarate njoftoi se ”për shkak të COVID-19, ka marrë masa të reja të përkohshme lidhur me rregullat e konkurrencës”.

Në deklaratë thuhet se pandemia e koronavisurit ka prishur zinxhirin furnizues dhe ka dëmtuar seriozisht kërkesën për shërbime dhe produkte të caktuara në sektorin shëndetësor.

Në deklaratë, ku tërhiqet vëmendja se kjo situatë mund të shkaktojë mangësi kryesisht në pajisjet mjekësore dhe ilaçet që përdoren për trajtimin e të sëmurëve me COVID-19, thuhet se në një situatë të jashtëzakonshme siç është COVID-19, kompanitë farmaceutike mund të bashkëpunojnë në çështjen e stoqeve të prodhimit dhe të shpërdarjes në dobi të qytetarëve.

Duke theksuar se bashkëpunimi në fjalë në kushtet normale është në kundërshtim me rregullat e BE-së për konkurrencën, Komisioni Evropian nënvizoi se masat e marra në pandeminë COVID-19 do të sigurojnë dobi për qytetarët.

Eunews.al

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments