×
Wednesday, September 27, 2023

‘Shpresat’ te vaksina Pfizer, vullnetarët zbulojnë efektet anësore

November 11, 2020Vullnetarët të cilët provuan vaksinën Pfizer kanë treguar për efektet anësore që shkakton ajo. Vaksina ka një efektshmëri prej 90% për të parandaluar infektimin nga Covid-19. Nëse vaksina kalon të gjitha kontrollet e sigurisë, do të ketë një implikim të thellë për menaxhimin e koronavirusit të ri i cili ka përfshirë botën.

Vullnetarët e parë që morën vaksinën e re kanë përshkruar një sërë efektesh anësore. Ata kanë treguar se vaksina e Pfizer ka një ngjashmëri me vaksinën e gripit, me efekte anësore që përfshijnë dhimbje koke, dhimbje muskulore dhe ethe.

Vullnetari Glenn Deshields, 44 vjeç, nga Austin, Texas, e përshkroi atë si “një dhimbje koke e rëndë nga pirja” (hangover), por tha që shumë shpejt u bë më mirë.

Është e rëndësishme të theksohet se prova është dyfish e verbër, që do të thotë se pjesëmarrësit nuk e dinë nëse po marrin vaksinën ose një placebo. Një placebo është një substancë ose trajtim i cili është krijuar që të mos ketë vlerë terapeutike. Placebo-të e zakonshme përfshijnë tableta inerte (si pilulat e sheqerit), injeksione inerte (si kripërat).

Por Carrie, beson se ajo ishte vaksinuar me Pfizer për shkak të efekteve anësore që përjetoi.

Po kështu, simptomat e zgjatura të Deshields e kanë konfirmuar atë. Tronditja ndaj sistemit të tij imunitar e bëri atë të sigurt për vaksinën, gjithashtu ai u shpreh se ishte “shumë i emocionuar” nga lajmi se Pfizer kishte efektshmëri 90%.

Eunews.al

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments