×
Thursday, June 1, 2023

KE akordon 9 miliardë euro për sektorin shëndetësor europian

May 28, 2020Komisioni Europian propozoi krijimin e një programi të ri dedikuar sektorit shëndetësor, me një vlerë prej më shumë se nëntë miliardë euro, në kuadër të buxhetit të ardhshëm shumëvjeçar të BE-së, me qëllim për t’u përgatitur më mirë për krizat shëndetësore.

“Me këtë program të ri, Brukseli shpreson të ndryshojë qasje në mënyrën sesi BE menaxhon sektorin shëndetësor”, theksoi komisionerja europiane, Stella Kyriakides për gazetarët.

“Gjatë krizës, pati një shkëputje midis asaj që qytetarët prisnin nga BE dhe asaj që ne mund të bënim realisht”, shtoi ajo.

Komisioni propozoi në projektbuxhetin e tij të rishikuar t’i akordojë programit të BE-së për Shëndetin (EU4Health) 9,4 miliardë euro, 20 herë më shumë se programi i propozuar deri tani për paketën e ardhshme financiare 2021-2027.

Një pjesë e madhe do të financohej nga fondi i ri stimulues i propozuar nga Komisioni, duke arritur në 7,7 miliardë euro dhe nga buxheti për pjesën tjetër.

“Kriza nga COVID-19 zbuloi problemet dhe mungesat në sektorët e furnizimit dhe prodhimit të pajisjeve shëndetësore, që ekzistonin tashmë. Ky do të jetë një prioritet për EU4Health”, nënvizoi Kyriakides.

Eunews.al

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments