×
Friday, April 12, 2024

Ekonomia e eurozonës tkurret 2.7% në tremujorin e katërt të 2020

December 22, 2020


Ekonomia e zonës euro do të bjerë nga tremujori në tremujor me 2,7% në tre muajt e fundit të vitit për shkak të valës së dytë të koronavirusit.

Parashikimi erdhi nga Eurozone Economic Outlook, një botim tremujor nga zyra italiane e statistikave ISTAT, instituti IFO i Gjermanisë dhe Instituti Ekonomik Zviceran (KOF).

“Pas një rikuperimi të shpejtë në tremujorin e tretë, aktiviteti ekonomik do të ulet përsëri në tremujorin e katërt për shkak të bllokimeve të reja”, sipas këtij parashikimi.

Produkti i Brendshëm Bruto (PBB) në zonën e euros me 19 vende ra me 11,7% në tremujorin e dytë dhe u tërhoq përsëri me 12,5% në tremujorin e tretë.

Eunews.al

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments