×
Monday, February 26, 2024

Nobelisti që zbuloi vaksinën e HIV, Montagnier: Koronavirusi kinez është krijuar nga njeriu

April 21, 2020


Përkundër narracionit që po shtyhet nga rrjedhja kryesore se virusi COVID-19 ishte rezultat i një mutacioni natyror dhe se ai u transmetua njerëzve nga lakuriqët përmes pangolins, Dr. Luc Montagnier njeriu që zbuloi virusin HIV në 1983 nuk pajtohet me këtë tezë dhe argumenton se virusi ështe krijuar nga njeriu.

Profesori Luc Montagnier, fituesi i çmimit Nobel për Mjekësi në 2008, pretendon se SARS-CoV-2 është një virus i manipuluar që u lëshua aksidentalisht nga një laborator në Wuhan, Kinë. Studiuesit kinezë thuhet se kanë përdorur koronaviruse në punën e tyre për të zhvilluar një vaksinë kundër AIDS.

Me kolegun tim, bio-matematikan, Jean-Claude Perez, kemi analizuar me kujdes përshkrimin e gjenomit të këtij virusi ARN,” shpjegon Luc Montagnier, intervistuar nga Dr Jean-François Lemoine për podcast të përditshëm në Pourquoi Docteur, duke shtuar se të tjerët tashmë e hulumtuan këtë rrugë: Studiuesit Indianë tashmë janë përpjekur të publikojnë rezultatet e analizave që treguan se ky gjenom koronavirus përmbante sekuenca të një virusi tjetër,… virusin HIV (virusin AIDS), por ata u detyruan të tërhiqnin gjetjet e tyre sepse presioni nga rrjedha kryesore ishte shumë e madhe.

Për të futur një sekuencë HIV në këtë gjenom kërkon mjete molekulare

Në një pyetje sfiduese, Dr Jean-François Lemoine pyeti nëse koronavirusi nën hetim mund të ketë ardhur nga një pacient i cili është infektuar ndryshe me HIV. Jo, “thotë Luc Montagnier,” për të futur një sekuencë HIV në këtë gjenom, mjetet molekulare janë të nevojshme, dhe kjo mund të bëhet vetëm në një laborator.

Sipas çmimit Nobel për Mjekësi të vitit 2008, një shpjegim i besueshëm do të ishte një aksident në laboratorin Wuhan. Ai gjithashtu shtoi se qëllimi i kësaj pune ishte kërkimi i një vaksine për AIDS.

E vërteta përfundimisht do të dale

Në çdo rast, kjo tezë, e mbrojtur nga profesori Luc Montagnier, ka një kthesë pozitive. Sipas tij, elementët e ndryshuar të këtij virusi eliminohen ndërsa përhapet: “Natyra nuk pranon asnjë ndërhyrje molekulare, do të eliminojë këto ndryshime të panatyrshme dhe madje edhe nëse asgjë nuk bëhet, gjërat do të përmirësohen, por fatkeqësisht pas shumë vdekjeve.” Luc Montagnier shtoi se me ndihmën e valëve ndërhyrëse, ne mund të eliminonim këto sekuenca dhe si rezultat të ndalojmë pandeminë.

Kjo është e mjaftueshme për të ushqyer disa debate të nxehta! Aq shumë sa që deklaratat e profesorit Montagnier mund ta vendosnin gjithashtu atë në kategorinë e “teoricienëve të komplotit”: “Komplotistët janë kampi i kundërt, duke fshehur të vërtetën“, përgjigjet ai, pa dashur të akuzojë askënd, por duke shpresuar se kinezët do ta pranojnë atë që ai beson se ka ndodhur në laboratorin e tyre.

Për të tërhequr një rrëfim nga kinezët ai përdori shembullin e Iranit i cili pasi mori përgjegjësinë e plotë për goditje aksidentale të një aeroplani ukrainas ishte në gjendje të fitonte respektin e komunitetit global. Shpresëplotë që kinezët do të bëjnë gjërat e duhura. Ai shton “Në çdo rast, e vërteta del gjithmonë, i takon qeverisë Kineze të marrë përgjegjësinë.”

Eunews.al

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments