×
E mërkurë, 20 Janar, 2021

Mattarella: Nacionalizmat nuk duhet të vonojnë Fondin e Rimëkëmbjes

11 Dhjetor, 2020

Një hop cilësor ka ardhur nga Bashkimi Europian, por me disa të papritura, sipas shefit italian të shtetit.

”Mjetet e ndryshme financiare antipandemike, duke filluar me Fondin e Rimëkëmbjes, ofrojnë mundësi të mëdha që nuk mund t’i shpërndajmë, duke shpresuar se me kalimin e kohës reflukset nacionaliste nuk do të ngadalësohen ose pengojnë udhëtimin tonë”, deklaroi presidenti italian, Sergio Mattarella.

“Ne nuk duhet t’i dorëzohemi dëmtimit nga pandemia të strukturës sonë shoqërore’’, shtoi ai.

‘’Ne po përballemi me një udhëkryq të paparë: ose për të ndërtuar një shoqëri më të drejtë dhe gjithëpërfshirëse,  ose për të pasur një shoqëri me pabarazi dhe çekuilibra më të fortë, theksoi Mattarella.

Eunews.al

Komente

avatar
  Ndiqe  
Me lajmëro për