×
Monday, February 26, 2024

Koronavirusi forcon pabarazinë gjinore në të gjithë Europën

May 29, 2020


Jeta gjatë izolimit nga koronavirusi ka përforcuar pabarazinë gjinore në të gjithë Evropën; një hulumtim thekson se pasojat ekonomike dhe sociale të krizës janë shumë më të mëdha për gratë dhe kërcënojnë t’i shtyjnë ato përsëri në role tradicionale në shtëpi, për të cilat do të duhet të luftohet përsëri.

Në të gjithë kontinentin, grupet e fushatave paralajmërojnë se ngarkesat e zyrës në shtëpi dhe shkollimit në shtëpi së bashku me detyrat shtëpiake shtesë dhe gatimet shtesë, është kryer në mënyrë të pabarabartë nga gratë dhe se përmirësimet e bëra në jetën e tyre nga rritja e barazisë gjatë dekadave të kaluara janë në rrezik që të kthehen pas.

Eunews.al

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments