×
Thursday, June 13, 2024

“Botës do t’i duhen 14 miliardë vaksina për të ndaluar koronavirusin”

May 2, 2020


Bill Gates beson se eventualisht mund të kemi nevojë të prodhojmë më shumë se 14 miliardë vaksina COVID-19 në nivel global dhe se ne jemi diku nga nëntë muaj deri në dy vjet larg nga arritja e kësaj.

Në një postim në blog, miliarderi bashkëpunëtor dhe filantrop i Microsoft-it theksoi se si mund të duket gara për një vaksinë, duke përfshirë sa kohë do të duhet për të zhvilluar një që është e sigurt dhe efektive, si do të prodhohet, dhe kush duhet ta marrë më parë.

“Ne kemi nevojë për të prodhuar dhe shpërndarë të paktën 7 miliardë doza të vaksinës,” tha Gates, duke shtuar se numri mund të jetë “14 miliardë, nëse është një vaksinë me shumë doza”. Ai tha se vaksinat duhet të shpërndahen “sa më shpejt.

Gates tha se do të kishte sfida masive në zhvillimin e një vaksine të sigurt dhe efektive, si dhe në prodhimin, ruajtjen dhe shpërndarjen e tyre në një shkallë kaq të madhe, dhe se do të kërkonte një bashkëpunim të gjerë global.

Gates tha se do të kishte sfida masive në zhvillimin e një vaksine të sigurt dhe efektive, si dhe në prodhimin, ruajtjen dhe shpërndarjen e tyre në një shkallë kaq të madhe, dhe se do të kërkonte një bashkëpunim të gjerë global.

Megjithë pengesat, Gates tha: “Unë e di se do të përfundojë. Nuk ka thjesht asnjë alternative”.

“Njerëzimi kurrë nuk ka pasur një detyrë më urgjente sesa krijimin e imunitetit të gjerë për koronavirusin”, tha ai. “Ne kemi nevojë për të bërë miliarda doza, ne duhet t’i nxjerrim ato në çdo pjesë të botës, dhe na duhet që të gjitha këto të ndodhin sa më shpejt që të jetë e mundur.

Gates tha që ai ishte optimist për disa kandidatë të vaksinave që po hulumtohen dhe testohen. “Që nga 9 Prilli, ka 115 kandidatë të ndryshëm për vaksina COVID-19 në zhvillim. Unë mendoj se tetë deri në dhjetë prej tyre duken veçanërisht premtues”.

Organizata filantropike e Gates, fondacioni Bill dhe Melinda Gates, ka premtuar 250 milion dollarë drejt luftimit të koronavirusit, dhe Gates kohët e fundit njoftoi se organizata planifikoi t’i kushtonte burimet e saj të plota pandemisë./ BI

Eunews.al

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments