×
Saturday, October 23, 2021

Von der Leyen: Vendet mesdhetare pararendëse në luftën kundër ndryshimeve klimatike

September 18, 2021

Koha është e shkurtër dhe është urgjente të jemi gati tani kundër ndryshimeve klimatike, deklaroi presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen në një intervistë ekskluzive me agjencinë greke të lajmeve, ANA.

Ndërsa ishte në Athinë për Samitin e BEMed9, presidentja e Komisionit Evropian bisedoi me drejtorin e përgjithshëm të ANA-s, Aimilios Perdikaris duke theksuar se të nëntë vendet e Mesdheut të Jugut mund të bëhen pararendës në luftën kundër ndryshimeve të klimës.

Duke komentuar pozitivisht nismën e kryeministrit grek, Mitsotakis për të thirrur samitin në kohën e duhur, ajo gjithashtu theksoi se “asnjë vend nuk mund të japë një përgjigje vetjake, pasi ne kemi nevojë për të gjithë BE-në”.

Von der Leyen vuri në dukje se të gjitha vendet kanë nënshkruar Marrëveshjen e Parisit dhe vuri në dukje se SHBA tashmë është rritur, ndërsa Kina duhet të ndërmarrë veprime afatshkurtra për të siguruar që do të arrijë qëllimet.

Për sa i përket pandemisë, presidentja e Komisionit Evropian paralajmëroi se “pandemia nuk ka mbaruar ende” dhe se ”duhet të qëndrojmë vigjilentë”.

Eunews.al

Comments are closed.