×
Tuesday, July 23, 2024

Stanishev, marrëveshja e arritur nga Eurogrupi, sinjal pozitiv që solidariteti është i gjallë në BE

April 10, 2020


Partia e Socialistëve Europiane mirëpret marrëveshjen e arritur nga ministrat e financave të BE mbrëmë, e cila do të zhbllokojë 540 miliardë euro mbështetje për të ndihmuar ekonominë evropiane të kapërcejë krizën e shkaktuar nga koronavirusi.

Skema e mbështetjes së papunësisë e vendosur tani për tu zbatuar menjëherë, do të ndihmojë në kursimin e vendeve të punës, dhe fondet e lëshuara dhe fleksibiliteti financiar i dhënë vendeve për përpjekjet e tyre për të luftuar pandeminë do të ndihmojnë në rimëkëmbjen ekonomike të BE-së.

Presidenti i PES, Sergei Stanishev tha theksoi se marrëveshja e arritur është një sinjal pozitiv që solidariteti është i gjallë në BE.

“Marrëveshja e arritur është një sinjal pozitiv që solidariteti është i gjallë në BE. Socialistët dhe demokratët kanë bërë presion për ndihmë të menjëhershme financiare për vendet anëtare, në mënyrë që të mund ta kapërcejnë këtë pandemi dhe pasojat e saj ekonomike.

Eshtë e drejtë që të sigurohemi që asnjë shtet anëtar të mos mbetet. Pandemia e koronavirusit është bërë një provë e paparë për shoqëritë, qeveritë dhe institucionet. Shtë e drejtë që një mbështetje e paparë, për sa i përket madhësisë dhe shkallës, tani po ofrohet. Por ne gjithashtu duhet të jemi të hapur për realitetin se masa të mëtejshme mund të jenë të nevojshme për të mbështetur vendet anëtare dhe ekonomitë e tyre. Ne mezi presim diskutimin e ardhshëm mbi një fond stimulimi. Ky duhet të jetë një Plan i guximshëm i Rimëkëmbjes, përfshirë Eurobono dhe burime të reja vetanake. Kështu do të përgatisim terrenin për rikuperim në një afat të shkurtër, afatmesëm dhe afatgjatë”, deklaroi  Stanishef.

Eunews.al

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments