×
Sunday, September 26, 2021

Sondazhi: Shumica e votuesve të qendrës së djathtë kundër udhëheqësit Laschet

August 25, 2021

Vetëm një muaj para zgjedhjeve gjermane, demokristianët e qendrës së djathtë kanë dyshime serioze në lidhje me zgjedhjen e kandidatit të tyre për kancelar, Armin Laschet, sipas studimeve të reja të publikuara edhe në shtypin gjerman.

Në një sondazh nga grupi i kërkimit të tregut Civey, 70% e atyre që mbështesin Unionin Kristian Demokratik (CDU) dhe partinë e tyre motër bavareze, Unioni Kristian Social (CSU) janë në favor të zëvendësimit të Laschet me drejtuesin e CSU Markus Soeder.

Soeder dikur ishte i preferuari për të qenë kandidat për kancelar partie, por ai humbi nga Laschet në një garë për vendin në  muajin prill.

Kur u pyet “A duhet drejtuesi i CSU Markus Soeder të zëvendësojë kreun e CDU Armin Laschet si kandidat i Unionit për kancelar?” vetëm 23% e mbështetësve të CDU / CSU thanë se ishin pro qëndrimit me Laschet.

Pavarësisht nga fillimi i mirë i fushatës, Laschet i prirur ndaj gafës ka qenë nën presion javët e fundit për shkak të votave të dobëta të sondazheve të CDU / CSU.

Një sondazh nga Instituti ‘’’Forsa’’ tregoi se Partia Social Demokratike (SPD) e qendrës së majtë tani është e vetme në krye, pasi ka kaluar CDU / CSU dhe Partinë e Gjelbër javët e fundit.

Megjithatë, kryeministri bavarez Soeder duket se e përjashtoi veten nga gara, duke i thënë transmetuesit muenchen.tv se ai nuk kishte ambicie të mëtejshme për të kandiduar për kancelar, as tani as në katër vjet.

“Unë propozova një herë, një herë e dytë nuk do të na çojë askund,” tha ai, duke shtuar se ndryshimi i kandidatit për kancelar të Bashkimit ishte tani vetëm një ëndërr e vërtetë.

Eunews.al

Comments are closed.