×
Tuesday, December 6, 2022

SHBA shpall rregullin e ri kundër korrupsionit, Kim: Do luftojë efektet gërryese mbi demokracinë

October 1, 2022

Sekretarja e Thesarit e Shteteve të Bashkuara, Janet L. Yellen shpalli një rregull të ri mbi raportimin e pronësisë përfituese sipas Ligjit të Transparencës së Koorporatave.

Lidhur me këtë rregull të ri, ka ardhur një reagim edhe nga Ambasadorja e SHBA në Tiranë, Yuri Kim e cila thekson se do të çojë akoma më përpara punën për të luftuar korrupsionin në SHBA dhe në botë.

“Ky rregull do të çojë akoma më përpara punën për të luftuar korrupsionin dhe efektet e tij gërryese mbi demokracinë dhe sundimin e ligjit, si në vend ashtu edhe në mbarë botën”, tha ambasadorja e Shteteve të Bashkuara Yuri Kim.

Deklarata e plotë e Sekretares së Thesarit Yellen mbi rregullin e ri bazuar në Ligjin e Transparencës së Koorporatave:

Sot, Rrjeti për Zbatimin e Krimeve Financiare (FinCEN) nxori një rregull përfundimtar që zbaton dispozitat e raportimit të informacionit mbi pronësinë përfituese (BOI) të Aktit dypartiak të Transparencës së Korporatave (CTA). Rregulli do të rrisë aftësinë e FinCEN dhe agjencive të tjera për të mbrojtur sigurinë kombëtare të SHBA-së dhe sistemin financiar të SHBA-së nga përdorimi i paligjshëm dhe për të ofruar informacion thelbësor për sigurinë kombëtare, inteligjencën dhe agjencitë e zbatimit të ligjit; zyrtarë shtetërorë, lokalë dhe fisnorë; dhe institucionet financiare për të ndihmuar në parandalimin e trafikantëve të drogës, mashtruesve, aktorëve të korruptuar si oligarkët dhe përhapësit nga pastrimi ose fshehja e parave dhe aseteve të tjera në Shtetet e Bashkuara.Comments are closed.