×
Thursday, September 28, 2023

Senati miraton projektligjin për tavanin e borxhit

June 2, 2023Senati i SHBA-së miratoi projektligjin për tavanin e borxhit duke shmangur mospagesën e parë, që parashikohej të kishte pasoja katastrofike të borxhit të vendit, përpara afatit të 5 qershorit.

Senati votoi me 63 vota pro dhe 36 kundër për të miratuar legjislacionin.

Projektligji, i cili pezullon kufirin prej 31,4 trilionë dollarësh në kufirin e huamarrjes së qeverisë federale deri në janar 2025, tani pritet t’i dorëzohet presidentit Joe Biden për nënshkrim.

Kufiri i borxhit u arrit në janar, por Departamenti i Thesarit ka ndërmarrë hapa për të siguruar që SHBA-ja të vazhdojë të paguajë faturat e saj.Comments are closed.