×
Saturday, February 4, 2023

Scholz: Viti i parë i koalicionit qeverisës tripartiak, pozitiv

December 4, 2022


Kancelari gjerman, Olaf Scholz ka dhënë një vlerësim pozitiv për vitin e parë të koalicionit të tij qeverisës tripartiak, i cili është lënë në hije për shkak të luftës në Ukrainë.

“Sigurisht, ky vit është shënuar para së gjithash nga lufta brutale e Rusisë kundër Ukrainës”, deklaroi sot Scholz.

“Çdo ditë ne shohim shkatërrimin. Çdo ditë ndjekim se sa banorë bëhen viktima të bombave ruse. Dhe kjo është arsyeja pse ne duhet të mbështesim Ukrainën, financiarisht dhe ushtarakisht, për arsye humanitare”, tha ai.

Në të njëjtën kohë, koalicioni qeveritar i socialdemokratëve të qendrës së majtë të Scholz (SPD), Partisë së Gjelbër dhe Demokratëve të Lirë pro-biznesit (FDP) ka qëndruar në detyrë për forcimin e kohezionit”, tha Scholz.

“Kjo përfshin një pagë minimale më të lartë, përfitime më të larta për fëmijët dhe përfitime të zgjatura strehimi. Koalicioni gjithashtu vendosi të përqëndrohet në qëllimet klimatike dhe miratoi një sërë ligjesh për të promovuar energjitë e rinovueshme”, tha ai.

“Qeveria ka mobilizuar 200 miliardë euro për të siguruar që çmimet e energjisë elektrike, çmimet e gazit dhe çmimet e ngrohjes qendrore të mos kalojnë kufirin këtë vit, vitin e ardhshëm dhe vitin e ardhshëm”, shtoi Scholz.Comments are closed.