×
Thursday, July 25, 2024

Sali Berisha mund të kërkojë azil në Francë, nëse i hapen “dosjet” në Shqipëri

May 25, 2021


Pasi mori një prej avokatëve më të shtrenjtë në Francë, ku ka paditur Shtetet e Bashkuara të Amerikës pse e shpallën “non grata”, Sali Berisha mund të kërkojë edhe azil në Francë, nëse nisin gjyqet për të në Shqipëri. Kjo u bë me dije nga gazetari Genc Burimi, që jeton në Francë. “Është një rast i veçantë. Janë dy shtetas të huaj që gjykohen në Francë. Po ashtu njëra palë është diplomat. Unë mendoj se avokati po studion strategjinë. Unë mendoj që do jetë vendim direkt, jo hetim.

Kjo është e vetmja mënyrë. Nëse deklarata është bërë më 15 maj nga DASH, duhet që deri më 15 gusht hetimi të ketë përfunduar. Nëse kërkohet gjykim i menjëhershëm, pa hetim, atëherë tejkalohen afatet. Avokati mund të shkojë deri aty deri sa të thotë se SHBA-të janë në konflikt interesi, pasi amerikanët në Shqipëri kanë financuar reformën në drejtësi. Është publike kjo. Dhe vendosja në listën e zezë implikon drejtësinë. Nëse Berisha i druhet ndonjë reprezalje në Shqipëri, avokati kërkon azil politik”, tha ai./ TemaComments are closed.