×
Wednesday, November 29, 2023

Rumani, kryeministri Citu shkarkon ministrin e Financave

July 8, 2021


Ministri rumun i Financave, Alexandru Nazare u shkarkua pasi kryeministri, Florin Citu e akuzoi atë për mosrealizimin e mbledhjes së taksave në mënyrë efikase dhe për të tërhequr fonde nga BE.

Shkarkimi rrezikon të përshkallëzojë një konflikt brenda partisë konservatore të Citus.

Udhëheqësi i PNL, Ludovic Orban thotë se ai nuk dinte për shkarkimin e pashmangshëm të Nazares, gjë që Citu e mohon.

Citu dhe Orban po garojnë për presidencën e PNL, e cila do të vendoset në një kongres partie në shtator.

Citu, një matematikan dhe ekspert financiar 49-vjeçar, ka qenë në pushtet që nga dhjetori i vitit 2020 dhe përfaqëson fushën pragmatike dhe liberale të NLP.

Në të kundërt, Orban, një politikan profesionist 58-vjeçar, u përpoq të dallonte veten nga Citu me pozicione ultrakonservatore dhe proklerikale.

Eunews.alComments are closed.