×
Wednesday, November 29, 2023

Rama pas samitit të Jashtëzakonshëm të NATO-s: Sulmi në Ukrainë ka sfiduar arkitekturën e sigurisë në Europë

February 25, 2022


Kryeministri Edi Rama e cilësoi realisht tragjik, sulmin e Rusisë në Ukrainë.

Gjatë një konference për shtyp në përfundim të Samitit të Jashtëzakonshëm të NATO-s për sulmin rus ndaj Ukrainës, Kryeministri Rama tha se është një zhvillim, i cili ka sfiduar të gjithë arkitekturën e sigurisë në Evropë, ngrehinën institucionale të politikës ndërkombëtare, duke faktikisht goditur themelin e saj, të drejtën ndërkombëtare dhe ligjin ndërkombëtar.

“Ne jemi pjesë e Këshillit të Sigurimit të OKB-së dhe jo vetëm kaq, por edhe bashkëpenëmbajtëse me SHBA-në në Këshillin e Sigurimit, gjë që e ka bërë me dije botërisht qëndrimin tonë që në minutat e para pas fillimit të sulmit në instancën më të lartë të politikës ndërkombëtare”, tha ai.

Nga ana tjetër, Rama tha se ndjek me shumë keqardhje këto zhvillime, duke pasur në zemër e mendje njerëzit në Ukrainë, ashtu sikundër lidershipin ukrainas, që kërcënohet drejtpërdrejtë me vetë jetën e tij.

“Nuk e di a e ndoqët gjatë ditës, qoftë presidentin ukrainas, tanimë i veshur me uniformë ushtarake dhe në fushën e luftës, apo ish-presidentin Poroshenko, i cili po ashtu gjendej i armatosur në një nga lagjet e Kievit”, tha Rama.

Sipas Kryeministrit, “është një situatë realisht tragjike, por nga ana tjetër është një zhvillim, i cili ka sfiduar të gjithë arkitekturën e sigurisë në Evropë, ngrehinën institucionale të politikës ndërkombëtare, duke goditur faktikisht themelin e saj, të drejtën ndërkombëtare dhe ligjin ndërkombëtar”, deklaroi Rama.Comments are closed.