×
Wednesday, November 29, 2023

Presidenti ka rënë moralisht në sytë e opinionit, politikës e ndërkombëtarëve

May 28, 2021


Deputeti Spartak Braho në mbledhjen e Komisioni Hetimor për shkarkimin e presidentit Ilir Meta tha se e mbështet raportin përfundimtar që u prezantua. Sipas tij Meta e ka shkelur kushtetutën por dhe ka rënë moralisht në sytë e opinionit, politikës dhe të ndërkombëtarëve.

“Unë mbështes të githë përfundimet e cila me pak fjalë përmblidhet me një qëndrim ka shkelur rëndë kushtetutën. Vlerësoj grupin e punës që u morën posaçërisht. Raporti vjen në zbatim të një detyrimi që mori kuvendi për të ngritur komisioni hetimor. Duhet firmosur nga të gjithë anëtarët. Ne kërkuam që ti përgjigjeshin disa pyetjeve, nuk dëgjova asnjë fjalë për veprimtarinë e këshilltarëve ligjorë, mendoj se diçka duhet thënë.

Presidenti nuk është garant i kushtetutës. Ai ka thënë unë jami vetmi që garantoj zbatimin e kushtetutes dhe kjo nuk është e saktë. Ky preësident ka rënë moralisht, ky është një përfundim sa logjik aq edhe i kuptueshëm dhe i pranueshëm për opinionin. ai ka rënë në sytë e politikës, në sytë e ndërkombëtarëve. Nuk ka fuksionuar si president për disa arsye”, tha Braho.

Eunews.alComments are closed.