×
Friday, October 22, 2021

Presidenti Ilir Meta njeh zgjedhjet dhe dekreton thirrjen e Parlamentit të ri

September 1, 2021

Presidenti Ilir Meta ka dekretuar thirrjen e seancës së parë të Kuvendit të ri të Shqipërisë të dalë nga zgjedhjet e 25 prillit.

Seanca e parë plenare do të mbahet ditën e premte, më datë 10 shtator në orën 10:00.

Ditën e nesërme kryeministri Edi Rama pritet të prezantojë qeverinë e re, ndërsa në parlamentin e ri do të rikthehen deputetët e Partisë Demokratike dhe LSI-së.

D E K R E T

PËR THIRRJEN E MBLEDHJES SË KUVENDIT TË PORSAZGJEDHUR TË REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË

Në mbështetje të nenit 65 pika 1, 67 pika 1, dhe 93 të Kushtetutës së Republikës së Shqipërisë, pas zhvillimit të zgjedhjeve të përgjithshme për Kuvendin e Republikës së Shqipërisë të datës 25.04.2021, rezultati përfundimtar i të cilave është shpallur nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve përmes Vendimit nr. 21, datë 13.07.2021, të Komisionit Rregullator, si dhe në kushtet kur Legjislaturës së IX-të të Kuvendit, i përfundon mandati në datën 09.09.2021,

D e k r e t o j:

Neni 1

Ditën e premte, në datë 10 shtator 2021, ora 10:00, thirret për t`u mbajtur mbledhja e parë e Legjislaturës së X-të të Kuvendit të Republikës së Shqipërisë.

Neni 2

Ky dekret hyn në fuqi menjëherë.

Nr. Dekretit 13207

Tiranë, më 01.09.2021

                                                                PRESIDENTI I REPUBLIKËS

                                                                ILIR META

Eunews.al

Comments are closed.