×
Wednesday, November 29, 2023

Poloni, ulet numri i turistëve të huaj për shkak të koronavirusit

May 30, 2021


Turizmi në Poloni në muajin mars ra me 26% krahasuar me një vit më parë. ”Në këtë rënie, 67,8% i përkiste turistëve të huaj dhe 16,8% atyre vendas”, njoftoi Zyra Qendrore polake e Statistikave (GUS).

GUS tha se turistët bënë 1,7 milionë prenotime në mars 2021, thënë ndryshe një rënie prej 31,9% krahasuar me një vit më parë. Sektori i turizmit në Poloni është god itur nga kriza pandemike, me pak trafik nga jashtë duke bërë që shumë hotele dhe bujtina të mbyllen.

Eunews.alComments are closed.