×
Sunday, December 4, 2022

PE ndërpret lidhjet me zyrtarët dhe institucionet iraniane

November 22, 2022

Ligjvënësit e Parlamentit Evropian do të ndërpresin lidhjet me zyrtarët dhe institucionet iraniane si reagim ndaj një sërë sanksionesh të vendosura ndaj anëtarëve të legjislaturës nga Teherani, sipas presidentes së Parlamentit Evropian, Roberta Metsola.

“Ne nuk do të angazhohemi më me autoritetet iraniane”, deklaroi Metsola në komentet e saj.

Irani është shkatërruar nga demonstrata të përhapura dhe goditje të dhunshme që nga mesi i shtatorit, kur zemërimi u përhap për vdekjen e Mahsa Amini, një gruaje të re që vdiq në paraburgim nga policia pasi u arrestua pasi mbante një shami të gabuar dhe tregonte disa nga flokët e saj.

Autoritetet thonë se ajo vdiq për shkaqe natyrale, por ky version i historisë është shumë i kontestuar.

Përgjigja agresive e autoriteteve iraniane ndaj protestuesve ka shkaktuar një valë sanksionesh të BE-së, të cilat, nga ana tjetër, kanë shtyrë Iranin të vendosë kundërsanksione ndaj ligjvënësve të BE-së, të cilat, për shembull, i pengojnë disa prej tyre të vizitojnë ‘Iranin’. Comments are closed.