×
Sunday, October 24, 2021

Pasardhësi i Merkelit emëron ekipin e ri të fushatës së shtatorit

September 3, 2021

Armin Laschet, i cili shpreson të pasojë Angela Merkelin si kancelare gjermane pas zgjedhjeve të këtij muaji, ka emëruar një ekip ligjvënësish nga partia e tij për ta ndihmuar atë në fazat e fundit të fushatës.

Votuesit pritet të zgjedhin një zëvendësues për Merkelin, e cila jep dorëheqjen pas 16 vitesh në pushtet më 26 shtator.

Pavarësisht nga fillimi i mirë i fushatës, mbështetja për Demokristianët e qendrës së djathtë (CDU), partia e Merkel dhe Laschet, ka rënë javët e fundit, duke bërë presion mbi Laschet të prirur ndaj gafave.

Sot ai zbuloi ekipin që ai shpreson se do të ndihmojë në rikuperimin e vlerësimeve të tij gjatë tre javëve të ardhshme, të përqendruar në ish -udhëheqësin e grupit parlamentar të CDU Friedrich Merz.

Anëtarët e tjerë të asaj që ai e quajti “ekipi i së ardhmes” përfshijnë ekspertin e terrorizmit Peter Neumann dhe Sekretaren Parlamentare të Shtetit për Transportin dhe Infrastrukturën Dixhitale Dorothee Baer, ​​një anëtare e partisë motër bavare të CDU.

Ekipi përfshin gjithashtu ministren e arsimit të Schleswig-Holstein Karin Prien, ministren e arsimit të Saksonisë Barbara Klepsch, nënkryetaren e CDU Silvia Breher, nënkryetaren e grupit parlamentar të CDU / CSU Andreas Jung.

Laschet po lufton pasi sondazhet e fundit tregojnë se mbështetja për Social Demokratët është përpara CDU / CSU për herë të parë në 15 vjet.

Sondazhi i fundit tregoi mbështetje për bllokun e qendrës së djathtë në 22 për qind, shifra më e ulët deri më tani, ndërsa Social Demokratët (SPD) fituan tre pikë përqindjeje për të arritur në 25 për qind.

Sondazhi i Politbarometer tregoi se mbështetja për të Gjelbrit, të cilët gjithashtu kishin një fillim të mirë të fushatës, gjithashtu ka rënë dhe tani qëndron në 17%. 

Eunews.al

Comments are closed.