×
Tuesday, September 27, 2022

OKB: Për kapërcimin e krizës 2020 duhet një marrëveshje e re globale

December 27, 2020

Buxheti i vitit 2020 është shenjuar nga pabarazia midis të pasurve dhe të varfërve, sipas analizës së OKB-së, ku COVID-19 duket se ka rritur papunësinë, urinë, numrin e personave në nevojë për ndihmë ushqimore, fëmijë që nuk do të shkojnë më në shkollë në botë.

“Ajo që po përjetojmë nuk është vetëm një krizë globale shëndetësore, por edhe një krizë serioze ekonomike dhe e punësimit, që ka një ndikim të madh te njerëzit”, tha Drejtori i Përgjithshëm i Organizatës Ndërkombëtare të Punës, Guy Ryder.

“United” parashikon, në fakt, se në 2021 do të ketë 235 milionë persona në nevojë për ndihmë humanitare.

Sipas Sekretarit. Kështu që Guterres shprehu shpresën se pandemia mund të shkaktojë transformimet e nevojshme për të forcuar sistemet e mbrojtjes sociale.

“Bota ka nevojë për një marrëveshje të re globale, ku fuqia, burimet dhe mundësitë ndahen më mirë në tryezat ndërkombëtare të vendimmarrjes dhe në të cilën mekanizmat e qeverisjes pasqyrojnë më mirë realitetet e sotme”, tha Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres.

Sipas tij, nivelet e varfërisë dhe pabarazisë së vërejtur këtë vit janë larg nga të pashmangshme dhe një botë më e drejtë është akoma e mundur, pavarësisht nga goditjet akute që mund të vijnë, të tilla si COVID-19.

Eunews.al

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments