×
Monday, June 22, 2020

OBSH: Mungesa e unitetit global kërcënim më i madh se vetë pandemia

June 22, 2020

Mungesa e lidershipit global dhe uniteti në luftën  kundër koronavirusit paraqesin kërcënim më të madh se vetë pandemia, deklaroi sot drejtori i përgjithshëm  i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), Tedros Ad’hanom Gebrejsus.

“Bota ka nevojë për unitet kombëtar dhe solidaritet global. Politizimi i pandemisë e përkeqëson  situatën”, deklaroi  drejtori i OBSH-së në forumin shëndetësor virtual të organizuar nga Samiti i qeverive botërore, mbajtur në Dubai.

Tedros theksoi se kërcënimi më i madh  me të cilin po përballemi tani nuk është vetë koronavirusi, por mungesa e  solidaritetit dhe lidershipit global.

Sipas tij, disa pjesë të rregulloreve shëndetësore ndërkombëtare duhet të përforcohen që të jenë më të zbatueshme. Ai nuk saktësoi se cilat ishinato pjesë, por theksoi se duhet të kordinohen, parashikohen, me shpërndarje të gjërë dhe në mënyrë fleksible të financuara  që të jenë në tërësi të zbatueshme.

Drejtori i OBSH-së, shtoi gjithashtu se të gjitha vendet mbrojtjen shëndetësore universale  duhet ta bëjnë prioritet të tyre.

Eunews.al

Komente

avatar
  Ndiqe  
Me lajmëro për