×
Wednesday, September 28, 2022

NATO dënon planet e Moskës për të mbajtur referendume në Ukrainë

September 22, 2022

Tridhjetë vendet anëtare të NATO-s kanë dënuar sot referendumet që Moska po planifikon të mbajë në zonat e pushtuara të Ukrainës, duke thënë se ato nuk do të ishin të vlefshme.

“Anëtarët nuk e njohin dhe nuk do ta njohin kurrë aneksimin e paligjshëm të Krimesë nga Rusia”, thuhet në një deklaratë.

Referendumet false në rajonet e Donetskut, Luhanskut, Zaporizhias dhe Khersonit të Ukrainës nuk kanë legjitimitet dhe do të jenë një shkelje e hapur e kartës së OKB-së.

“Aleatët e NATO-s nuk do ta njohin aneksimin e tyre të paligjshëm dhe jolegjitim. Këto toka janë Ukraina. Ne u bëjmë thirrje të gjitha shteteve të refuzojnë përpjekjet flagrante të Rusisë për pushtim territorial”, thuhet në deklaratë. Comments are closed.