×
Sunday, September 26, 2021

Mitsotakis: Mund të ishte bërë më shumë në luftën kundër zjarreve

August 25, 2021

Kryeministri grek, Kyriakos Mitsotakis pranoi sot se mund të ishte bërë më shumë për të luftuar zjarret që shkatërruan pjesë të Greqisë këtë verë.

“Më shumë avionë zjarrfikës do të jenë në dispozicion vitin e ardhshëm”, tha Mitsotakis.

“Përveç kësaj, do të ketë një autoritet të ri për të koordinuar më mirë forcat e urgjencës”, shtoi ai.

Kreu i qeverisë pranoi përgatitjen e mirë, “por jo aq mirë sa të merremi me këtë fenomen”, para parlamentit grek.

Mitsotakis theksoi se qeveria do të kërkojë “deri në detajin e fundit” për çdo gabim, në mënyrë që ato të mos përsëriten.

Mesatarisht, 60 zjarre në ditë kanë shpërthyer në Greqi që nga fillimi i gushtit.

Vetëm këtë verë u shkatërruan mbi 100 000 hektarë sipërfaqe pyjesh dhe shkurresh.

Eunews.al

Comments are closed.