×
Sunday, February 25, 2024

Marrëveshja për Reformën Zgjedhore, Soreca: Shqipëria një hap më pranë BE-së

June 5, 2020


Ambasadori i BE, Soreca ka uruar palët politike për marrëveshjen në Reformën Zgjedhore. Soreca thotë se ajo adreson një nga kushtet e vendosura nga BE dhe tashmë Shqipëria është një hap më afër BE-së.

”Ne i urojmë të gjitha palët për marrëveshjen e sotme të rëndësishme #elektorale për reformën. Ne e mirëpresim procesin gjithëpërfshirës dhe vlerësojmë gatishmërinë politike për të arritur konsensus. Kjo është një arritje e rëndësishme që do të përfitojë nga qytetarët e Shqipërisë. Zgjedhjet e reja.

Dispozitat e kodit, të miratuara dikur nga Parlamenti, do t’i japin Shqipërisë një proces zgjedhor me integritet dhe standarde më të larta transparence, bazuar në rekomandimet e OSBE / ODIHR, përfshirë edhe depolitizimin gradual të administratës zgjedhore.

Kodi i ri do adresojë një kusht për të filluar negociatave për anëtarësim në Bashkimin Evropian, duke e çuar kështu Shqipërinënjë hap më pranë së ardhmes së saj në BE. Ajo gjithashtu krijon një vrull për përparimin e ardhshëm në reformat e tjera të nevojshme në rrugën e Shqipërisë në BE Flamuri i Bashkimit Evropian”- tha Soreca.

Eunews.al

0 0 votes
Article Rating


Ndiqe
Me lajmëro për
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments