×
Wednesday, November 29, 2023

Macron zotohet në vazhdimin e reformave para skadimit të mandatit

July 13, 2021


Presidenti francez, Emmanuel Macron po planifikon të ndërmarrë disa reforma të planifikuara para skadimit të mandatit të tij.

Macron theksoi se ligji mbi temat delikate të asistencës së papunësisë do të hyjë në fuqi në tetor, duke shtuar se puna duhet të jetë gjithmonë më e dobishme sesa të qëndrosh në shtëpi.

Reforma e diskutueshme për të rillogaritur përfitimet e papunësisë fillimisht u mendua të hynte në fuqi në korrik, por u pezullua nga Këshilli i Shtetit, si gjykata më e lartë administrative, për shkak të pandemisë.

Macron premtoi gjithashtu përparim në reformën e diskutueshme të pensioneve e cila duhet të shohë sistemet e shumta franceze të bashkuara në një skemë të vetme kombëtare të pensioneve.

”Punonjësit me kohë të plotë pritet të marrin një pension prej më shumë se 1 000 euro  në muaj. Sidoqoftë, mosha e pensionit pritet të rritet në varësi të profesionit”, theksoi Macron.

Macron tha se ai do të ndiqte këtë reformë vetëm pasi pandemia të ishte nën kontroll.

Reforma jopopullore tashmë është shtyrë një herë për shkak të pandemisë dhe pas grevave dhe protestave të përsëritura në të gjithë vendin. 

Eunews.alComments are closed.